Palle-e1459324650951-750x448THE REAL THING MED SIGRID BRENNHAUG

Etter saksofonist Sigurd Køhns bortgang i tsunamikatastrofen 2004 kastet The Real Thing inn håndkleet og la bandet på is, men gjenoppsto i 2010 med Dave Edge på saksofon. Siden starten 1992 har gruppen spilt mer enn 1 400 konserter og solgt over 55 000 plater med hardtsvingende, orgelbasert souljazz, inspirert av storheter som Jimmy Smith, Jack McDuff, George Benson og Wes Montgomery. Bandet som «aldri går av scenen i tørr smoking» har opparbeidet seg en solid fanskare også utenfor jazzmenigheten.

Organisten Palle Wagnberg, gitaristen Staffan William-Olsson, saksofonisten Dave Edge og trommeslageren Hermund Nygård gleder seg til å fyre opp turnébussen, løfte 200 kg Hammondorgel, sjekke at sløyfa er rett og gyve løs på gammelt og nytt repertoar, ikke minst fra CDen «Back On Track».

5205857_2283958Sigrid Brennhaug, bosatt på Hemnesberget har lenge vært på den norske musikkscenen. Hun har samarbeidet med en rekke artister og har blant annet som vokalist i souljazzbandet the Real Thing og i 2007 var Sigrid aktuell i forestillingen «Laidies Night» på Edderkoppen teatewr sammen med Trine Rein, Thorild Sivertsen, Marianne Hansen og Jørn Hoel. Sigrid har en stemmeprakt og en formidlingevne som er unik. Hun har et stort publikum som vet å sette pris på henne.

Vi gleder oss stort til å oppleve dette spennende samarbeidet på Gulljazz 7. juli!

 

Kjell-Gunnar-Hoff-600KJELL GUNNAR HOFF MED BAND

Kjell Gunnar Hoff er en av grunnleggerne av Kongsberg Jazzfestival. Festivalarbeidet og yrkesutdannelsen ble proritert i over 30 år, med en tenorsaksofon nedpakket i 18 av disse. I studietiden i USA ledet han egne grupper foruten å være medlem av Washingtion State University Big Band. Etter å ha startet på nytt etablerte bl.a. egen kvintett med gitaristen Halvard Kausland. Kvintetten er fortsatt aktiv. I 2008 etablerte han sekstetten Tribute to Hank Mobley, som en hyllest til den amerikanske tenorsaksofonisten Hank Mobley. Engasjert på jazzfestivalene i Kongsberg og Oslo samme år og i Kongsberg igjen i 2014. Sekstetten har både en en ren norsk utgave og en utgave med Latvias fremste jazzmusikere i kompet. Den siste utgaven med bl.a. trompeteren Roy Nikolaisen og Halvard Kausland er bl.a. engasjert til Saulkratsifesitvalen i Latvia denne sommeren.

Kjell Gunnar Hoff – saxofon, Anders Aarum – piano, Jens Fossum – bass, Hermund Nygård – trommer

Vi er så heldig at Kjell Gunnar Hoff også skal være konferansier på Gulljazz gjennom dagen. Vi gleder oss!

KONGSBERG STORBAND  – GJESTEARTIST: ANGELINA JORDAN8685546_orig-690x400

Kongsberg fikk sitt første storband i 1974 i anledning Kongsbergs 350-års jubileum. Det fikk navnet Jubileumsstorbandet. Bandet ble reorganisert i 1976 under navnet Kongsberg Storband. Dette bandet holdt det gående til slutten av -80-tallet. Etter noen år uten aktivitet, ble stiftelsen Ung musikk etablert i 1995. Det var Per Einar Løvgren og Jon Gunnar Tovsrud som var initiativtakere og musikalske ledere. Kongsberg Storband ble en del av Ung Musikk. Målsettingen har vært, og er å gi unge lokale talenter et tilbud innen rytmisk musikk og storband sammen med eldre og mer erfarne musikere.

Bandet har spilt i jazzgata hvert år siden det ble etablert. De siste åra har storbandet også hatt formiddagskonsert på Kirketorget under festivalen og holdt en rekke konserter i regi av Kongsberg Jazzevidence. Mange av dagens profesjonelle Kongsbergbaserte musikere har spilt i Kongsberg storband; blant annet Morten Qvenild, Ivar Grydeland, Marius Tobias Hoven, Morten Barrikmo, Christian Meaas Svendsen, Eirik Tovsrud Knutsen og og Oda Ulvøy Westli for å nevne noen. Jon Gunnar Tovsrud leder bandet.

originalTil Gulljazz har Kongsberg Storband med seg Angelina Jordan (10), som er en sangsensasjon uten like. Hun bergtok hele Norge da hun møtte opp på audition for Norske Talenter i 2014. Hun har en stemme helt uten like, og er særlig kjent for sin versjon av «Fly me to the moon» og «Gloomy Sunday», samt andre kjente standradlåter. Det blir et flott møte mellom generasjoner på Gulljazz denne dagen, og Angelina vil garantert sjarmere publikum!

SWING´IT DIXIEBANDSwing'it Dixieband

Swing’it Dixieband, Norges hippeste og fresheste gla’jazzband, kommer tilbake til Kongsberg for tredje året på rad!

Bandet har de siste to årene skapt skamgod stemning på alt fra jazzklubber, parader og utesteder til festivaler og som gatemusikanter. De gjør kunststykke å underholde unge såvel som gamle med sjarm, spilleglede og entusiasme – servert med stråhatter, tversoversløyfer og en bøtte full med energi! De skriver fengende og joviale låter med artige tekster og snert, og spiller også 1920-talls-versjoner av Disney-låter, samt tradisjonelle sanger.

DRAMMEN JAZZVERKDSC_0259

Drammen Jazzverk ble etablert høsten 2014. Det varierte repertoaret spenner fra tradjazz og evergreens til litt mere mainstreame arrangementer og enkelte ”norske” innslag. Spontane vokale bidrag krydrer bandets store spilleglede.

Drammen Jazzverk stiller med flere veteraner med lang og allsidig musikalsk praksis. Men vi har også greid å dra med oss friske ungdommer med bakgrunn fra rock inn i rytmegruppen. Dette gir et heftig driv i kompet, men også stor følsomhet i sarte melodier.

Drammen Jazzverk spiller for å glede publikum og vi gleder oss til å høre dem på Gulljazz!

Bernt Hennum – kornett, Gunnar Eldevik – sopran/altsax, Christian Mastrup – trombone, Rune Somdal – gitar, Andreas Mastrup – bass, Asbjørn Holm – trommer

903446911ÅPNING

Den offisielle åpningen av Gulljazzfestivalen i Kongsberg vil foretas av fylkesordfører i Buskerud Roger Ryberg.


Hovedsamarbeidspartner:

Samarbeidspartnere:

Molde Jazz
maijazz