Den offisielle åpningen av årets Gulljazzfestival i Kongsberg besørges av selveste ordføreren i Kongsberg, Kari Anne Sand. Vi er glade og takknemlige for at Kongsberg kommune er med på laget, både representert ved Skavangertun sykehjem og politisk ledelse.

 

 

MAJKEN CHRISTIANSEN MED BAND

Majken Christiansen synger jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald alltid vil være en viktig inspirasjonskilde. Majken gjør sine ting med et åpent og oppdatert uttrykk, og uansett hva hun synger, så fortolker og formidler hun de klassiske tekstene og melodiene fra The American Songbook med varme, ærlighet og overbevisning. Majken er født og oppvokst i København, men har siden 2001 bodd i Oslo. De siste 15 årene har Majken vært en av Skandinavias mest populære swingjazz-sangerinner. Vi gleder oss til å høre Majken synge Ella Fitzgerald-klassikere på Skavangertun!

 

 

 

 

 

 

SWING´ IT DIXIEBAND

Swing’it Dixieband, Norges hippeste og fresheste gla’jazzband, kommer tilbake til Gulljazz på Kongsberg for andre gang. Bandet har de siste to årene skapt skamgod stemning på alt fra jazzklubber, parader og utesteder til festivaler og som gatemusikanter. De gjør kunststykke å underholde unge såvel som gamle med sjarm, spilleglede og entusiasme – servert med stråhatter, tversoversløyfer og en bøtte full med energi! De skriver fengende og joviale låter med artige tekster og snert, og spiller også 1920-talls-versjoner av Disney-låter, samt tradisjonelle sanger.

 

 

 

 

 

 

 

KJELL GUNNAR HOFF MED BAND

Kjell Gunnar Hoff er en av grunnleggerne av Kongsberg Jazzfestival. Festivalarbeidet og yrkesutdannelsen ble proritert i over 30 år, med en tenorsaksofon nedpakket i 18 av disse. I studietiden i USA ledet han egne grupper foruten å være medlem av Washingtion State University Big Band. Etter å ha startet på nytt etablerte bl.a. egen kvintett med gitaristen Halvard Kausland. Kvintetten er fortsatt aktiv. I 2008 etablerte han sekstetten Tribute to Hank Mobley, som en hyllest til den amerikanske tenorsaksofonisten Hank Mobley. Engasjert på jazzfestivalene i Kongsberg og Oslo samme år og i Kongsberg igjen i 2014. Kjell Gunnar er også dagens konferansier.

 

 

 

 

 

 

 

BIRGITS HUSBAND

Birgits Husband er festivalsjef Birgit Skogens eget band og har blitt et fast innslag på Gulljazz. Birgits Husband betegner seg som breddebandet som spiller nesten alt, overalt, alltid! Dette er et feel-goodband som tar mål av seg å spille musikk som treffer folk i alle aldre, og de har spilt til dans på de aller fleste sykehjem i Oslo. Til Gulljazz kommer bandet med et repertoire som spenner fra  New Orleans til standardjazz og gamle slagere. Som gjesteartist har de med seg Alexander «Bosse» Bosrup Karlsen. Birgits Husband gleder seg til musikk og fest på Skavangertun!


Hovedsamarbeidspartner:

Samarbeidspartnere:

Molde Jazz
maijazz