JAZZLOGEN MED SECONDLINEREJazzlogen

Jazzlogen er et årlig prosjekt som gir ungdom i aldersgruppa 14-20 år fra Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane mulighet til å delta på kurs i tradjazz. De får også muligheten til og å være en del av Molde International Jazz Festival ved å spille i gateparaden hver dag i festivaluka. Jazzlogen er et samarbeid mellom Molde Janitsjar og Moldejazz, og hovedmålet er å legge grunnlaget for et gateparadeband under jazzfestivalen i Molde. Jazzlogen har vært med på Gulljazz i Molde helt siden starten i 2013, og vi gleder oss til å nok en gang oppleve New Orleans paradestemningen med Jazzlogen og secondlinere på Glomstua i år!

MilenburgMILENBURG JOYS JAZZ QUINTET

Milenburg Joys har blåst på glørne til «Hot Jazzen» som oppstod i New Orleans på 20-tallet og fått liv i musikken som snart teller hundre år. Louis Armstrong, Bix Beiderbecke og Jelly Roll Morton er blant navnene som har gjort Hot Jazz udødelig, og Milenburg Joys står støtt på skuldrene til disse kjempene når de igjen gjør musikken aktuell. For alle som liker New Orleans Hot Jazz, vokaljazz og swingende tradjazz er Milenburg Joys et must.

Milenburg Joys Jazz Quintet lover klassisk 20-tall hot jazz spilt av musikere fra og omkring Møllenberg/Milenburg i Trondheim.

Torstein Kubban – trompet/kornett, Inge Solem – klarinett/sax/vokal, Daniel Trustrup Røssing – Piano/vokal, Arnstein Solem – Bassaxofon, Truls Rønning – Trommer

YTRE SULØENS JASS-ENSEMBLE MED TRICIA BOUTTÉYtre_Suloeen_Pressefoto_YSJ_TRICIA_2013-jpg-900

Dette bandet har Norgesrekord i Moldejazzopptredener. De byr på en spennende blanding av tradisjonell jazz og nyere stilretninger, fremført med en blanding av trøkk og følsomhet som gjennom årenes løp har blitt bandets varemerke. Her finnes ragtime, gospel, litt karibisk musikk, blues og swing. New Orleans-musikken har alltid vært fundamentet og hovedideen bak bandet, og med vokalist Tricia Boutté, som selv er født og oppvokst i havnebyen ved Mississippis utløp, kommer historien enda nærmere. YSJ har også vært med siden første gang Gulljazz ble arrangert i Molde i 2013, og det er en stor glede og ære å få dem tilbake!

Lars Frank – klarinett, Sturla Hauge Nilsen – trompet, Andreas Rotevatn – trombone, Einar Aarø – banjo/gitar, David Gald – tuba, Morten Gunnar Larsen – piano, Kristoffer Tokle – trommer, Tricia Boutté – vokal.

bilde-20-07-2016-16-31-45-1BIRGITS HUSBAND M/GJESTER

Birgits Husband er festivalsjef Birgit Skogens eget band og har blitt et fast innslag på Gulljazz. Birgits Husband betegner seg som breddebandet som spiller nesten alt, overalt, alltid! Bandet består av syv musikere født på 1940, -50, -60 og -80-tallet. De har sin base på Skovheim Allsenter i Oslo hvor de spiller på ulike arrangementer. Dette er et feel-goodband som tar mål av seg å spille musikk som treffer folk i alle aldre. De har de siste par årene spilt til dans på de aller fleste sykehjem i Oslo. Til Gulljazz i Molde kommer bandet med et repertoire som spenner fra standardjazz til latinolåter, norske slagere og 50-tallsrock og pop.

Birgit Skogen – tangenter, Olaf Lund – bass, Kristoffer Solvang – trommer, Bjørn Pettersen – gitar/trompet, Magnhild Haugen Larssen – fløyte/vokal, Lina A. Reisjø – vokal. Gjesteartister og Moldegutter: Magnus Malmedal Drågen – trompet og Runar Fiksdal – trombone

KONFERANSIERRolf Magnus Orø 1

Årets konferansier er moldeværingen Rolf Magnus Orø, tidligere leder for Bjørnsonmuséet, nå studiemiljøkoordinator ved Høgskolen i Molde. Han er en dyktig formidler, og vi er sikre på at han vil lose oss trygt gjennom dagen på Gulljazz på Glomstua 20. juli.


Hovedsamarbeidspartner:

Samarbeidspartnere:

Molde Jazz
maijazz