Den offisielle åpningen av årets Gulljazzfestival i Molde besørges i tradisjonen tro av ordfører Torgeir Dahl. Vi er glade og takknemlige for at Molde kommune er med på laget, både representert ved Glomstua sykehjem og politisk ledelse.

 

JAZZLOGEN MED SECONDLINEREJazzlogen

Jazzlogen er et årlig prosjekt som gir ungdom i aldersgruppa 14-20 år fra Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane mulighet til å delta på kurs i tradjazz. De får også muligheten til og å være en del av Molde International Jazz Festival ved å spille i gateparaden hver dag i festivaluka. Jazzlogen er et samarbeid mellom Molde Janitsjar og Moldejazz, og hovedmålet er å legge grunnlaget for et gateparadeband under jazzfestivalen i Molde. Jazzlogen har vært med på Gulljazz i Molde helt siden starten i 2013, og vi gleder oss til å nok en gang oppleve New Orleans paradestemningen med Jazzlogen og secondlinere på Glomstua i år!

YTRE SULØENS JASS-ENSEMBLE MED TRICIA BOUTTÉ  OG LEON «KID CHOCOLATE» BROWN

Dette bandet har Norgesrekord i Moldejazzopptredener. De byr på en spennende blanding av tradisjonell jazz og nyere stilretninger, fremført med en blanding av trøkk og følsomhet som gjennom årenes løp har blitt bandets varemerke. Her finnes ragtime, gospel, litt karibisk musikk, blues og swing. New Orleans-musikken har alltid vært fundamentet og hovedideen bak bandet, og med vokalist Tricia Boutté, som selv er født og oppvokst i havnebyen ved Mississippis utløp, kommer historien Ytre_Suloeen_Pressefoto_YSJ_TRICIA_2013-jpg-900enda nærmere.I år har de også med seg et bysbarn av Tricia,- selveste Leon «Kid Chocolate» Brown. Han gjester Molde i forbindelse med Moldejazz og vi er svært glade for at han tar turen til Gulljazz på Glomstua. YSJE har også vært med siden første gang Gulljazz ble arrangert i Molde i 2013, og det er en stor glede og ære å få dem tilbake!

MAMBO COMPANEROS

Mambo Compañeros holdt et forrykende show på Gulljazz i Trondheim i år og vi er stolte over å for første gang kunne presentere dem for publikum i Molde. Bandet spilte inn ny plate i fjor i anledning sitt 20 års- jubileum, og har valgt å se tilbake til de første store latin-hitene som ble laget på 1940- og 50 tallet. Vi snakker om giganthits fra artister som Dean Martin, Perry Como, Caterina Valente, Nat King Cole for å nevne noen. Og låter som ”Quando Quando, Arrivedeci Roma, La Paloma og Mambo Italiano vil bli spilt i nye og moderne arrangement. Her legges alt tilrette for å kunne svinge seg til latinske rytmer!

BIRGITS HUSBAND M/GJESTER

Birgits Husband er festivalsjef Birgit Skogens eget band og har blitt et fast innslag på Gulljazz. Birgits Husband betegner seg som breddebandet som spiller nesten alt, overalt, alltid! Bandet består av syv musikere født på 1940, -50, -60 og -80-tallet. De har sin base på Skovheim Allsenter i Oslo hvor de spiller på ulike arrangementer. Dette er et feel-goodband som tar mål av seg å spille musikk som treffer folk i alle aldre. De har spilt til dans på de aller fleste sykehjem i Oslo, og til Gulljazz på Glomstua kommer bandet med et repertoire som spenner fra standardjazz til latinolåter, norske slagere og 50-tallsrock og pop. Dagens gjesteartister er de eminente blåsere Magnus Malmedal Drågen og Runar Fiksdal.

KONFERANSIERRolf Magnus Orø 1

Årets konferansier er moldeværingen Rolf Magnus Orø, tidligere leder for Bjørnsonmuséet, nå studiemiljøkoordinator ved Høgskolen i Molde. Han er en dyktig formidler, og vi er sikre på at han vil lose oss trygt gjennom dagen på Gulljazz på Glomstua 18. juli.

 

 

 


Hovedsamarbeidspartner:

Samarbeidspartnere:

Molde Jazz
maijazz