Ordfører Fabian Stang_470_utsnittFabian Stang

Ordfører Fabian Stang ble født i Oslo i 1955, og har bodd i byen nesten hele livet. Ordføreren ønsker gjennom sitt virke å bidra til at oslofolk blir enda flinkere til å ta vare på hverandre. Ensomhet er et stort sosialt problem i byen vår, som alle er godt rustet til å motkjempe – simpelthen ved å være medmennesker.

Ordfører Stang interesserer seg for mennesker og naturopplevelser, liker å holde på med huslige sysler, og er veldig glad i sushi. I 2011 ble Fabian Stang kåret til Årets Osloborger av avisen Aftenpostens lesere. Vi er veldig glade for at ordføreren har takket ja til å åpne Gulljazz i Oslo i år!

130506_Lill_V2A5192_web

Lill Lindfors

Lill Lindfors er en av Nordens aller største entertainere. Hun har gledet publikum i over 40 år med alt fra pop- og jazzlåter til roller i musikaler og samarbeid med symfoniorkestre. Hun har over 70 plateutgivelser bak seg og har mottatt en lang rekke utmerkelser gjennom en imponerende karriere. Samarbeidet mellom Lindfors og Claes Crona Trio ble etablert i 2003 og har siden vært en publikumsfavoritt både hjemme i Sverige og her i Norge. Lill spiller i Oslo konserthus onsdag kveld, og torsdag holder hun åpningskonserten på Gulljazz på Nordseterhjemmet. Vi er svært beæret!

 

5389426d8a6ca.preview-500

Ophelia Orchestra

Ophelia Orchestra er et originalt innslag i det norske musikkliv. 10 kjole og hvitt-kledte musikere spiller svingende musikk (ragtime, cake-walk, tidlig jazz, brasiliansk tango, foxtrot, shimmy, charleston, etc.) i originale, stiltro arrangementer fra forrige århundreskifte fram mot 2. verdenskrig. Ophelia ledes av pianisten Morten Gunnar Larsen, verdenskjent spesialist på ragtime og tidlig jazz-piano. Etter sin store suksess Off-Broadway som pianosolist i sitt eget stykke “JELLY ROLL! – The Music and the Man”, har han turnert USA på kryss og tvers med sitt Ophelia Orchestra. Ophelia Orchestra spilte på Gulljazz i Oslo i fjor, og det er stor stas å få besøk av dem i år også!

 

_Kaba Orchestra med Majken Christiansen IMajken Christiansen Kvintett ”Tribute to Ella”

Majken Christiansen synger jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald alltid vil være en viktig inspirasjonskilde. Majken gjør sine ting med et åpent og oppdatert uttrykk, og uansett hva hun synger, så fortolker og formidler hun de klassiske tekstene og melodiene fra The American Songbook med varme, ærlighet og overbevisning. Majken er født og oppvokst i København, men har siden 2001 bodd i Oslo. De siste 15 årene har Majken vært en av Skandinavias mest populære swingjazz-sangerinner. Vi gleder oss til å høre Majken synge Ella Fitzgerald-klassikere på Nordseterhjemmet!

 

Bilde 5Birgits Husband med secondlinere

Birgits Husband betegner seg som breddebandet som spiller nesten alt, overalt, alltid! Bandet består av syv musikere født på 1940, -50, -60 og -80-tallet. De har sin base på Majorstutunet bo- og behandlingssenter hvor de spiller på ulike arrangementer for beboere, pårørende og personale. Dette er et feel-goodband som tar mål av seg å spille musikk som treffer folk i alle aldre. De har de siste par årene spilt til dans på de aller fleste sykehjem i Oslo. Til Gulljazz på Nordseterhjemmet kommer bandet med et repertoire som spenner fra standardjazz til 50-tallsrock og pop. Bandet har også med seg et knippe fargerike, dansende damer som i en årrekke har vært secondlinere under Oslo Jazzfestival.

Vi minner om at dette er et lukket arrangement til beste for byens eldste borgere med venner.


Hovedsamarbeidspartner:

Samarbeidspartnere:

Molde Jazz
maijazz