Flyer_stokka_A5wVaraordfører Bjørg Tysdal Moe åpner Gulljazz i Stavanger

Gulljazz er stolt og glad over at varaordfører i Stavanger, Bjørg Tysdal Moe, foretar den offisielle åpningen av festivalen på Stokka. Varaordføreren har et stort engasjement for tilrettelegging for en bærekraftig samfunnsutvikling. Det handler om utvikling av byen og legge til rette for gode levekår for innbyggerne. Det er derfor svært gledelig at Stavanger kommune støtter aktivt opp om kulturelle tiltak spesielt rettet mot eldre.

Indre Åmøen Dixitrain

Indre Åmøen Dixitrain spiller New Orleans- jazz formidlet med stor spilleglede og engasjement! Dixielandsjangeren, som har hentet sitt navn fra Dixieområdet nær New Orleans, er en av de tidligste formene for jazzmusikk utviklet helt på begynnelsen av 1900-tallet. Stilen kombinerer tidlig brassband-marsjer, ragtime og blues med kollektiv improvisasjon. Vi gleder oss til Indre Åmøen Dixitrain skal spille opp til dans og fest på Stokka sykehjem.

Anh Vu Kvartett

Anh Vu Kvartett har et friskt og utadvendt uttrykk med både egne komposisjoner og ferske versjoner av gode gamle jazzlåter på programmet. Kvartetten henter inspirasjon fra mange forskjellige musikalske uttrykk som jazz, soul, blues og latinske rytmer. Det er morgendagens jazzstudenter fra jazzutdanningen ved Universitetet i Stavanger. På Gulljazz i Stavanger er det de gode gamle jazzlåtene som står i sentrum og vi gleder oss til å høre disse unge musikerne!

Vidar Kenneth Johansens Clarinuts

Clarinuts fra Stavanger spiller musikk fra de store klarinettradisjonene verden over; New Orleans, Martinique, Hellas, andre steder på Balkan, – og man skal aldri utelukke en tur innom den norske fjellheimen! Artie Shaw blir av bandet viet ekstra oppmerksomhet.

Shaw sto for en krysskulturell musikk basert på swingjazzen. Vi får høre Shaw-komposisjoner, låter han hadde kjente versjoner av og egne låter som er inspirert av Artie Shaw sin musikk. Dette blir garantert en svingende opplevelse på Gulljazz på Stokka sykehjem!

Birgits Husband

Birgits Husband betegner seg som breddebandet som spiller nesten alt, overalt, alltid! Bandet består av syv musikere født på 1940, -50, -60 og -80-tallet. De har sin base på Skovheim Allsenter i Oslo hvor de spiller på ulike arrangementer. Dette er et feel-goodband som tar mål av seg å spille musikk som treffer folk i alle aldre. De har de siste par årene spilt til dans på de aller fleste sykehjem i Oslo. Til Gulljazz på Stokka sykehjem kommer bandet med et repertoire som spenner fra standardjazz til 50-tallsrock og pop. Birgits Husband gleder seg til musikk og fest på Stokka sykehjem!

 


Hovedsamarbeidspartner:

Samarbeidspartnere:

Molde Jazz
maijazz