Ernst Wiggo Sandbakk, daglig leder for
Jazzfest og freelance trommis står for åpningsseremonien sammen med dagens konferansier Ann Kristin Andersson.

 

 

Ann Kristin Andersson er skuespiller og musiker med hele Norge som sin arbeidsplass. Ann Kristin vil lede oss gjennom dagen på sin lekene og vitale måte!

 

 

 

 


MAMBO COMPANEROS

Mambo Compañeros holdt et forrykende show på Gulljazz i E.C.Dahlsparken i fjor, og vi er stolte over å kunne presentere dem for publikum i årets åpningskonsert. Bandet spilte inn ny plate i fjor i anledning sitt 20 års- jubileum, og har valgt å se tilbake til de første store latin-hitene som ble laget på 1940- og 50 tallet. Vi snakker om giganthits fra artister som Dean Martin, Perry Como, Caterina Valente, Nat King Cole for å nevne noen. Og låter som ”Quando Quando, Arrivedeci Roma, La Paloma og Mambo Italiano vil bli spilt i nye og moderne arrangement.

 


MILENBURG JOYS JAZZ QUINTET M/HEIDI SKJERVE
Trondheimsorkesteret Milenburg Joys har blåst på glørne til «Hot Jazzen» som oppstod i New Orleans på 20-tallet og fått liv i musikken som snart teller hundre år. Louis Armstrong, Bix Beiderbecke og Jelly Roll Morton er blant navnene som har gjort Hot Jazz udødelig, og Milenburg Joys står støtt på skuldrene til disse kjempene når de igjen gjør musikken aktuell. Heidi Skjerve

Med en uortodoks besetning får låtene ny mening. Milenburg markerer i år 100-årsjubileet til den aller første jazz-plata med revitalisering av noen av låtene som i dag er kjente jazz-standards. En «1917-special edition»! For alle som liker New Orleans Hot Jazz, vokaljazz og swingende tradjazz er Milenburg Joys et must!

 

 


ASMUND BJØRKEN M/BAND

Verdølingen Asmund Bjørken er en ekte Trondheimshelt og landets eldste aktive jazzmusiker. Med saxofon, trekkspill, jazz og gammaldans har han spredt glede i flere mannsaldre. Bjørken har oppnådd en lang rekke priser og høythengende heder for sin innsats innen de to musikksjangre. Han mottok bland annet norsk jazz sin høyeste utmerkelse, Buddy-statuetten i 1972, og Trondheim Jazzfestivals første Ærespris i 2004. I år ble 83-åringen hedret med Gofotfestivalens gammeldanspris ved festivalen som ble avholdt i Stjørdal i februar. Her er det altså duket for et gjenhør med en av Norges bautaer. Det er bare å glede seg!
 

 


LIVE & THE JAZZ CATS

Live Foyn Friis kvintett består av noen av Norges beste unge jazzmusikere. Kvintetten har spilt på flere scener i Norge og mottatt strålende kritikker. Høsten 2014 var bandet i Angola via Kongsberg Jazzfestival og FMC og spilte på Luanda 9th Jazz Festival. I høst spilte de inn nytt album på Propeller Studio , og vil turnére med dette materialet i 2017. Live & The jazz cats har valgt ut et repertoar inspirert av swing tradisjonen, og hentet kjente og mindre kjente skatter fra artister som Sarah Vaughan, Billie Holiday, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald og Chet Baker, samt nye komposisjoner fra Live Foyn Friis & Thomas Torstrup som passer inn i dette repertoaret. Musikken har referanser til new orleans, latin, new jazz, pop, mainstream og soul. Det blir en stor glede å stifte bekjentskap med dette fremadstormende unge bandet på Gulljazz 11. mai!

 


Hovedsamarbeidspartner:

Samarbeidspartnere:

Molde Jazz
maijazz