Kongsberg Jazzfestival 05.juli kl. 12.00-17.00.

Skavangertun sykehjem

 Konferansier: Kjell Nilsen
Åpningstale: Fylkesordfører i Buskerud Roger Ryberg

 

Ruud/Krogh Jazzgroup

Ruud / Krogh Jazzgroup består av seks drevne og erfarne musikere som er glad i jazz og improvisasjon, og har spilt sammen en 20-års tid med nesten samme besetning. Selv om enkelte i gruppa må sies å være godt voksne (eldstemann 85 år!), er spillegleden stor og swingfoten inntakt. Marianne Tovsrud Knutsen (vokal), Finn Krogh (tenorsax), Vebjørn Ruud (trompet), Vidar Rogstad (gitar), Bent Østebø Johansen (piano), Gunnar Nilsen (bass) og Thomas Bjørndahl (trommer). Gruppa spiller swingende jazz hovedsakelig fra 40-70 tallet.

 

Swing´it Dixieband

Ingen Gulljazz uten disse gutta! Swing’it Dixieband – Norges hotteste gla’jazzband –  har de siste årene skapt skamgod stemning på alt fra jazzklubber, parader og utesteder til festivaler og som gatemusikanter. De tar publikum med på en reise 100 år tilbake i tid og over Atlanteren til 1920-talls New Orleans. De serverer et hesblesende show med masse energi, heftige hornsoloer, deilige vokalharmonier, svingende basslinjer, kleine vitser, en ustemt banjo og tre bøtter sjarm – det hele kledd i klassisk stil med bukseseler, tversoversløyfer og stråhatter!

 

Lena og Salongtrioen

Med den erfarne og allsidige svenske sangerinnen Lena Pettersson i front, er dette en stilfull og sjarmerende gruppe som spiller variert og tidløs musikk for voksne.

På Gulljazz på Kongsbergjazz gjør de et Burt Bacharach-program i jazz-stil med hits fra 50 år tilbake i tid:

«What The World Needs Now», «Do You Know The Way To San José», «The Look Of Love», «I Say a Little Prayer», «Walk On By». Lena Pettersson – vokal, Einar Thorbjørnsen – piano, Øivind Madsen – kontrabass, Erik Jøkling – trommer

 

Music with Z

Music with Z er en hyllest til det svenske jazz-ikonet Monica Zetterlund. Bandet, med vokalist Gro Bjørnnes i front, fremfører sine favoritter fra den svært omfangsrike Zetterlund-katalogen. En konsert med Music with Z er en reise i Monica Zetterlunds kontrastfylte liv og karriere. Dette kommer til uttrykk i melankolien i de svenske folketonene og livsgleden i musikal, kabaret og evergreen-repertoaret. I sine personlige, drivende, energiske og lyriske tolkninger fanger Music with Z lyden og stemningen av en æra, for mange gullalderen i skandinavisk jazz. Gro Bjørnnes – vocal, Bård Helgerud – gitar, Helge Flatland – piano

Andreas Dreier – kontrabass, Magnus Sefaniassen Eide – trommer

 

 

Gulljazz på by´n i Molde 17.juli kl. 12.00-16.00

 

Den tradisjonelle Gulljazzfestivalen på Glomstua utgår i år, men Moldejazz drar til og åpner dørene for Gulljazzfest i Vaudevilleteateret Magic Mirror på Rådhusplassen. Det blir to «bordsetninger» og vi byr på god mat og drikke og to konserter. Vi gleder oss til å ta imot Moldes sykehjemsbeboere med magisk musikk i spektakulære omgivelser og håper å møte gamle kjent igjen!

 

Lillebror

«Lillebror har gitt noen av Prøysens mest udødelige viser enda mer liv.» – Tor Hammerø

De møttes på folkehøgskole og senere på jazzlinja i Trondheim. Sammen spiller de Prøysen. Det gjør de akkurat som de selv vil, med kjærlighet for både melodiene og tekstene, og med all spillegleden de har fått fra den ene perla av ei vise etter den andre.

«Det skinner tydelig gjennom at de fem har jazzbakgrunn, men dette har likevel ikke blitt noen jazztolkning av Prøysen-universet. Kall det gjerne ei viseplate, kall det folkemusikk, kall det pop, kall det… enkelt og greit god musikk…» – Tor Hammerø

Bandet består av sanger Siril Malmedal Hauge, Alf Hulbækmo på piano og munnspill, Martin Miguel Almagro Tonne på gitar, Martin Lie Svendsen på kontrabass og Henrik Lødøen på trommer.

 

Ytre Suløens Jazzensemble med Tricia Boutté

Magic mirrorteltet blir den perfekte ramme for bandet Gulljazz i Molde ikke kan leve uten.

Bandet har Norgesrekord i Moldejazzopptredener, og har spilt på Gulljazz siden oppstarten i 2013. De byr på en spennende blanding av tradisjonell jazz og nyere stilretninger, fremført med en blanding av trøkk og følsomhet som gjennom årenes løp har blitt bandets varemerke. Her finnes ragtime, gospel, litt karibisk musikk, blues og swing. New Orleans-musikken har alltid vært fundamentet og hovedideen bak bandet, og med vokalist Tricia Boutté, som selv er født og oppvokst i havnebyen ved Mississippis utløp, kommer historien enda nærmere. Lars Frank – klarinett, Sturla Hauge Nilsen-trompet, Andreas Rotevatn-trombone, Einar Aarø-banjo/gitar, David Gald – tuba, Morten Gunnar Larsen-piano, Kristoffer Tokle – trommer, Tricia Boutté – vokal.


Hovedsamarbeidspartner:

Samarbeidspartnere:

Molde Jazz
maijazz