Festivaler 2019

Kongsberg Jazzfestival 04. juli kl. 12.00-16.30

Skavangertun sykehjem

Åpningstaler Robert Mederud – Stolt sponsor fra Toyota Funnemark
Konferansier: Kjell Nilsen

 

Konsert: Denver Jazzclub

Dette stemningsfulle jazzbandet har tatt turen helt fra Denver for å være med oss. Bandet består av syv unge lovende musikere som sammen har gjestet en meget god håndfull jazzfestivaler og jazzklubber over store deler av Europa og USA. Garantert god stemning på Gulljazz denne formiddagen! Ivan Martin (Klarinett), Nathan Bailey (Tenor sax), Abby Husted (trompet), Thomas Neal (trombone), Ben Jablonski (Banjo), Christie Macfarlane (Piano), Ben Husted (Bass), og Antonio Giovanetti (trommer).

 

Birgits Husband

er Gulljazzsjef Birgit Skogens eget band. De har spilt på de aller fleste sykehjem i Oslo og opplever stadig at krykker kastes, rullestoler forlates og dansegulvet fylles.Til Gulljazz på Kongsberg kommer bandet med et repertoire som spenner fra New Orleans- og standardjazz og gamle svingende slagere. Gjesteartist Alexander «Bosse» Bosrup Karlsen på sax.

Lina Apesland Reisjø-vokal, Magnhild Haugen Larssen – fløyte, Birgit Skogen – piano

Bjørn Pettersen – gitar, Olaf Lund – bass, Kristoffer Solvang – trommer

 

Swing´it Dixieband

Norges hippeste og fresheste gla’jazzband, kommer tilbake til Gulljazz på Kongsberg! Bandet har de siste årene skapt skamgod stemning på alt fra jazzklubber, parader og utesteder til festivaler og som gatemusikanter. De gjør kunststykke å underholde unge såvel som gamle med sjarm, spilleglede og entusiasme – servert med stråhatter, tversoversløyfer og en bøtte full med energi!

 

Moldejazz 16.juli kl. 12.00-16.30

Glomstua omsorgssenter

 Åpningstale v/Torgeir Dahl
Konferansier: Magne Nerland

 

Jazzlogen

Jazzlogen er paradebandet som spiller under Moldejazzens daglige gateparader. Siden oppstarten i 1995 har Jazzlogen årlig bestått av 50-70 ungdommer i alderen 14-20 år, som har spredt spilleglede og samlet byens befolkning daglig under Moldejazz. Denne gruppen med unge musikere blir omtalt som Moldejazzens ansikt utad, og har derfor en viktig rolle under festivaluka. Musikken som spilles av Jazzlogen er hovedsakelig New Orleans-musikk, både tradisjonell og moderne.

 

Ytre Suløens Jazz Ensemble med Tricia Boutté

Bandet har Norgesrekord i Moldejazzopptredener, og har spilt på Gulljazz siden oppstarten i 2013. De byr på en spennende blanding av tradisjonell jazz og nyere stilretninger, fremført med en blanding av trøkk og følsomhet som gjennom årenes løp har blitt bandets varemerke. Her finnes ragtime, gospel, litt karibisk musikk, blues og swing. New Orleans-musikken har alltid vært fundamentet og hovedideen bak bandet, og med vokalist Tricia Boutté, som selv er født og oppvokst i havnebyen ved Mississippis utløp, kommer historien enda nærmere.Lars Frank – klarinett, Sturla Hauge Nilsen-trompet, Andreas Rotevatn-trombone, Einar Aarø-banjo/gitar, David Gald – tuba, Morten Gunnar Larsen-piano, Kristoffer Tokle – trommer, Tricia Boutté – vokal.

 

Birgit Husband

er Gulljazzsjef Birgit Skogens eget band. De har spilt på de aller fleste sykehjem i Oslo og opplever stadig at krykker kastes, rullestoler forlates og dansegulvet fylles.Til Gulljazz på Kongsberg kommer bandet med et repertoire som spenner fra New Orleans- og standardjazz og gamle svingende slagere. Gjesteartist: Moldeværingen Magnus Malmedal Drågen på trompet. Lina Apesland Reisjø-vokal, Magnhild Haugen Larssen – fløyte, Birgit Skogen – piano, Bjørn Pettersen – gitar, Olaf Lund – bass, Kristoffer Solvang – trommer

 

Swing´it Dixieband

Norges hippeste og fresheste gla’jazzband, kommer til Gulljazz i Molde for aller første gang, og vi har store forventninger om at de vil gjøre like stor suksess i rosenes by som i Kongsberg! Bandet har de siste årene skapt skamgod stemning på alt fra jazzklubber, parader og utesteder til festivaler og som gatemusikanter. De gjør kunststykke å underholde unge såvel som gamle med sjarm, spilleglede og entusiasme – servert med stråhatter, tversoversløyfer og en bøtte full med energi!


Hovedsamarbeidspartner:

Samarbeidspartnere:

Molde Jazz
maijazz