Gulljazz i fire byer

Årets festivalsesong nærmer seg slutten, og i år er det gjennomført Gulljazzfestivaler i fire byer. Vi har hatt med oss noen fantastiske band, og med støtte fra ExtraStiftelsen og godt samarbeid med sykehjemsansatte og frivillige, har en stor gruppe eldre fått oppleve skikkelig festivalstemning i år.

 

Påfugler, Lindy hop og lokale helter i StavangerBilde 03.05.2016, 16.23.39

Vi startet i Stavanger tirsdag 3. mai og det var veldig hyggelig å komme tilbake til Stokka sykehjem etter forrige Gulljazz i 2014. Den flotte hagen på Stokka var gjort om til festivalarena, og det ga et ekstra festlig inntrykk med påfuglene som spaserte rundt teltet. Dagen før var det sterk vind og sidelengs regn, men på selve Gulljazzdagen var det sol fra skyfri himmel.

Bilde 03.05.2016, 12.18.54På programmet sto bandene Mood Indigo med Karl Kverneland som også var konferansier, The Swede and The Sweet Swingers med tilhørende Lindy hop-dansere, Birgits Husband og South West Jazz Band med den lokale helten Magne «Manna´en» Høyland. Et flott og variert program som falt i god smak hos publikum. I Stavanger var vi så heldige å få besøk av generalsekretær Hans Christian Lillehagen i ExtraStiftelsen, som er vår hovedsponsor. Den offisielle åpningen sto rådmann i Stavanger, Per Kristian Hareide for, og daglig leder i Maijazz, Helleik Kvinnesland, kom også innom for å gi sin hilsen til publikummet på Stokka. Et fantastisk lag av ansatte og frivillige gjorde at dagen ble helt strålende. Takk til alle involverte i Stavanger!

Jazzlegende deltok i Trondheim

gulljazz04Etter Stavanger gikk turen til Trondheim og Jazzfest. Fredag 6. mai var det klart for Gulljazz i parken rett ved E.C. Dahls sykehjem. Dette var første Gulljazz i Trondheim noensinne, og vi var veldig spente på mottakelsen. Vi har hatt et fantastisk godt samarbeid med festivalledelsen i Jazzfest og med seniorkultur i Trondheim kommune, og med god fasilitering fra E.C. Dahls sykehjem så alt lå til rette for at det skulle bli en fin dag. Det gjorde det også, med det ene strålende innslaget etter det andre.

Bilde 06.05.2016, 14.45.05Det hele startet med jazzlegenden Asmund Bjørken som feirer 70 år som artist i år. Han spilte med sitt band og det var en fryd å høre. Deretter dro Mambo Companeros, som kvelden før hadde spilt konsert med Trondheimssolistene, i gang et fyrverkeri av en konsert. Alle i publikum var på bena og ristet løs til rytmene. For et fantastisk skue! Det vaskeekte sykehjemsbandet Birgits Husband spilte opp med kjente og kjære sanger, før Milenburg Joys Jazz Quintet med Heidi Skjerve avsluttet på stilfullt vis med 30-talls New Orleans-jazz. Vår glimrende konferansier, skuespiller og sanger Ann Kristin Andersson, ledet oss trygt og lekent gjennom dagen, og vi fikk besøk av både Marte Løvik, leder i bystyres helse- og velferdskomitè, og festivalsjef i Jazzfest Ernst Wiggo Sandbekk. Det var en strålende flott dag, og frister absolutt til gjentakelse!

Unge stjerner og takknemlig publikum i Kongsberg

I 2016 fikk vi glede oss over nok en Gulljazzdebutant, nemlig Kongsbergjazz og Skavangertun sykehjem. Både kommune, fylkeskommune og jazzfestival var involvert fra et tidlig stadium, og varaordfører Kjell Gunnar Hoff tok til og med seg sitt eget band og spilte Angelina Jordanopp for publikum. Som en bonus fikk vi også gleden av å ha med det unge stjernetalentet Angelina Jordan (10), som spilte med Kongsberg storband. Det var til gjensidig glede for både utøver og publikum, og som Angelina selv sa det til Lågendalsposten: – Jeg likte Gulljazzen veldig godt! Der fikk også mange tårer i øynene da jeg sang. Det gjorde veldig inntrykk på meg. 

Videre på programmet sto også The Real Thing med solist Sigrid Brennhaug, de sprudlende unge musikerne i Swing´it Dixieband og Drammen Jazzverk. I alt et variert og flott program som falt i god smak hos publikum. Tilbakemeldingene var gode også fra pårørende som tok turen til Skavangertun denne dagen: – Gulljazzen på Skavangertun ble en stor og positiv overraskelse under årets festival.  Vi koste oss en hel ettermiddag sammen med pleietrengende familiemedlemmer og ikke minst ansatte og frivillige. Det er alltid gøy å teste ut Gulljazzkonseptet et nytt sted, og særlig når det slår så godt an som det gjorde i Kongsberg.

Strålende sol og publikumsrekord i MoldeIMG_8263

Sommerens siste festival fant sted i Molde på Glomstua sykehjem onsdag 20. juli. Det var fjerde gang Gulljazz var tilbake i Molde, og etter fjorårets store pågang, var det i år satt opp det største teltet vi har hatt til nå i Gulljazzsammenheng. Det viste seg å være lurt, for tilsammen 700 publikummere tok turen innom i løpet av dagen. I tillegg viste Molde seg fra sin absolutt beste side med strålende sol fra skyfri himmel. Med det var hele uteområdet til Glomstua fylt opp med glade jazzpublikummere.

Gulljazz2016-_DSC3049-AndreasJorgensenDet hele startet tradisjonen tro med Jazzlogen og deres secondlinere. Allerede da startet dansen, og det var duket for en flott dag. Videre ble musikerne i det Trondheimsbaserte bandet Milenburg Joys Jazz Quartet så begeistret etter å ha spilt på Gulljazz i Trondheim, at de tok turen helt fra Molde for å glede publikum med sin stilfulle 20-talls New Orleansjazz. Ytre Suløens Jassensemble var tilbake på Gulljazz i Molde for fjerde gang, og igjen hadde de med seg sin fargerike og dyktige gjesteartist Tricia Boutté. Det er alltid en fest når Ytre Suløen spiller, og dette var intet unntak. Birgits Husband avsluttet dagen med en slagerparade bestående av kjente og kjære melodier fra inn- og utland. Med oss på laget hadde vi konferansier Rolf Magnus Orø som gjorde en strålende innsats. Også ordfører Torgeir Dahl stilte opp som han har gjort siden første gang Gulljazz var i Molde i 2013. Sammen med gode frivillige, og ikke minst det fantastiske personale på Glomstua sykehjem, ble det en skikkelig festdag i Molde for alle generasjoner (Foto nederst til venstre: Andreas Jørgensen).

Det har vært en helt strålende Gulljazzsesong, og vi er så takknemlig for alt godt samarbeid med jazzfestivalene, kommunene og sykehjemmene. En stor takk går også til publikum, både beboere på sykehjem, naboer, familie og venner, og ikke minst alle de frivillige og ansatte for deres uvurderlige innsats. Takk til alle bidragsytere, lokale sponsorer og ikke minst ExtraStiftelsen som er grunnen til at vi har klart å gjennomføre alle disse festivalene i år. Vi er veldig takknemlig, og ser frem mot neste festivalsesong.


Hovedsamarbeidspartner:

Samarbeidspartnere:

Molde Jazz
maijazz