Gulljazz i Molde 2015

Heidi-Iren-Wedlog-Olsen

HEIDI-IREN WEDLOG OLSEN

Den offisielle åpningen av årets Gulljazzfestival i Molde besørges av fylkeskultursjefen i Møre og Romsdal.

-Kultur gir livskvalitet, livsglede, identitet og tilhørsle. Eit godt kulturliv er derfor viktig for å knytte den enkelte av oss til fylket vårt, både dei som veks opp her og dei som flyttar hit av ulike grunnar. Her har fylkeskommunen og kulturavdelinga sentrale oppgåver. Det er inspirerande, utfordrande og ikkje minst motiverande å få vere med på å få vidareutvikle desse, seier Wedlog Olsen.

Perfekt for Gulljazz!

 

 

Moldejazz09_3133-jpg-900

JAZZLOGEN For tredje år på rad er Guljazz i Molde og for tredje år på rad er vi så heldige å ha fått med oss Jazzlogen til å starte ballet! Jazzlogen er et årlig prosjekt som gir ungdom i aldersgruppa 14-20 år fra Møre og Romsdal mulighet til å delta på kurs i tradjazz. De får også muligheten til og å være en del av Molde International Jazz Festival ved å spille i gateparaden hver dag i festivaluka. Jazzlogen er et samarbeid mellom Molde Janitsjar og Moldejazz, og hovedmålet er å legge grunnlaget for et gateparadeband under jazzfestivalen i Molde. Vi gleder oss til å ta i mot Jazzlogen på Gulljazz!

 

11728969_1045011345543886_8179987664338173607_o

SOUL REBELS I år får vi et veldig spennende band til Gulljazz. Soul Rebels opptrådte på Moldejazz for bare tre år siden, men er blitt hentet inn igjen i år, og denne gang får også Gulljazz besøk av dem. Soul Rebels forener soul, jazz, hip-hop, rock, pop, funk og brassband-tradisjon på sin helt særegne måte, og framfører en herlig mix av originalkomposisjoner og låter skrevet av et vidt spekter av artister som Stevie Wonder, Marvin Gaye, D’Angelo, Neil Young og Eurythmics. Bandet utøver en musikalitet og utstråler en spilleglede som gjør at ingen kan stå stille på konsertene deres. Vi gleder oss veldig til å høre Soul Rebels på Gulljazz!

 

Bilde 5

BIRGITS HUSBAND er festivalsjef Birgit Skogens eget band og har blitt et fast innslag på Gulljazz. Birgits Husband betegner seg som breddebandet som spiller nesten alt, overalt, alltid! Bandet består av syv musikere født på 1940, -50, -60 og -80-tallet. De har sin base på Skovheim Allsenter i Oslo hvor de spiller på ulike arrangementer. Dette er et feel-goodband som tar mål av seg å spille musikk som treffer folk i alle aldre. De har de siste par årene spilt til dans på de aller fleste sykehjem i Oslo. Til Gulljazz kommer bandet med et repertoire som spenner fra standardjazz til 50-tallsrock og pop. Birgits Husband gleder seg til musikk og fest på Glomstua i Molde onsdag 15. juli!

 

Ytre_Suloeen_Pressefoto_YSJ_TRICIA_2013-jpg-900

YTRE SULØENS JASS-ENSEMBLE med TRICIA BOUTTÉ har Norgesrekord i Moldejazzopptredener. De byr på en spennende blanding av tradisjonell jazz og nyere stilretninger, fremført med en blanding av trøkk og følsomhet som gjennom årenes løp har blitt bandets varemerke. Her finnes ragtime, gospel, litt karibisk musikk, blues og swing. New Orleans-musikken har alltid vært fundamentet og hovedideen bak bandet, og med vokalist Tricia Boutté, som selv er født og oppvokst i havnebyen ved Mississippis utløp, kommer historien enda nærmere. Dette er tredje gang YSJ spiller på Gulljazz i Molde, og det er en stor glede og ære å få dem tilbake!

 

11713804_1046430725401948_6585055673480621384_o

ARTUR BLEIKEN & HANS JASSBESKJED spiller tradisjonell jazz i New Orleans-tradisjonen og har eksistert siden 1972. Bandet ble dannet av seks erfarne jazzmusikere fra miljøet i Storyville Jazz Club i Molde. De seks hadde bakgrunn fra forskjellige stilarter innen jazzen, men ble i løpet av 70-åra sammensveiset til et stilriktig New Orleans-orkester. Bandet spilte på Gulljazz på Glomstua for første gang i fjor, og vi gleder oss til å høre dem igjen.

 

Studio_Istad-TIBE

 

JARLE SANDEN er museumsdirektør for Romsdalsmuseet og dagens konferansier. Dette blir en fest!


Hovedsamarbeidspartner:

Samarbeidspartnere:

Molde Jazz
maijazz