Molde_450x637

Jazzlogen paraderer opp til Kirkebakken og holder åpningskonerten kl. 12.00. Jazzlogen er et årlig prosjekt som gir ungdom i aldersgruppa 14-20 år fra Møre og Romsdal mulighet til å delta på kurs i tradjazz og å være en del av Molde International Jazz Festival ved å spille i gateparaden hver dag i festivaluka. Denne paraden som samler tusenvis av mennesker i Storgata hver formiddag har etterhvert blitt en av merkevarene til Moldejazz. Ytre Suløens Jass-ensemble står for det musikalske, mens Molde Janitsjar står for det administrative i samarbeid med og på oppdrag fra Molde International Jazz Festival.

Ordfører Torgeir Dahl står for den offisielle åpningen.

Ytre Suløens Jass-Ensemble med Tricia Boutté. Bandet Har Norgesrekord i Moldejazzopptredener.  De byr på en spennende blanding av tradisjonell jazz og nyere stilretninger, fremført med en blanding av trøkk og følsomhet som gjennom årenes løp har blitt bandets varemerke. Her finnes ragtime, gospel, litt karibisk musikk, blues og swing. New Orleans-musikken har alltid vært fundamentet og hovedideen bak bandet, og med vokalist Tricia Boutté, som selv er født og oppvokst i havnebyen ved Mississippis utløp, kommer historien enda nærmere.

Molde Strengeleik er en stringswing gruppe fra Molde, og Skodje, bestående av Kristian Husevåg Krohn på gitar, Sondre Ferstad på gitar og Fredrik Aske Blikeng på kontrabass. Gruppa kom sammen rundt juletider -08 og besto som duo det første halvåret før de fikk med Fredrik på kontrabass. I 2011 var Sondre ute med skade og da fikk de med Kristian Isachsen som vikar på gitar, og har etterhvert blitt et fast medlem i bandet. Den store inspirasjonskilden til gruppa er sigøynergitaristen Django Reinhardt, og de er stolte av å kunne videreformidle musikken hans til publikum på Kirkebakken.

Birgits Husband betegner seg som breddebandet som spiller nesten alt, overalt, alltid! Bandet består av syv musikere født på 1940, -50, -60 og -80-tallet. De har sin base på Majorstutunet bo- og behandlingssenter i Oslo hvor de spiller på ulike arrangementer for beboere, pårørende og personale. Dette er et feel-goodband som tar mål av seg å spille musikk som treffer folk i alle aldre. De har de siste par årene spilt til dans på de aller fleste sykehjem i Oslo. Til Gulljazz på Kirkebakken kommer bandet med et repertoire som spenner fra standardjazz til gamle slagere av Einar Rose og Jens Book Jensen.

 

Husk at dette er et lukket arrangement. Du må være invitert av Gulljazz eller Kirkebakken for å delta. Dette er av hensyn til de som bor på sykehjemmet. Det er deres dag!

 

Moldejazz_2006_est_neg_ny


Hovedsamarbeidspartner:

Samarbeidspartnere:

Molde Jazz
maijazz