Moldejazz samarbeider med Gulljazz

 

VELKOMMEN TIL MOLDEJAZZ 2013.

Festivalen gleder seg over å presentere et program som viser mangfoldet i norsk og internasjonal jazz og beslektet musikk.

I sentrum står Jason Moran som Artist in Residence; en pianist uten tekniske begrensinger som er en improvisator, komponist, arrangør og bandleder med særlige kvaliteter. Gjennom festivaluka skal han gjøre seks konserter som viser hans store talent og musikalske bredde. Tre prosjekt har premiere i Molde og involverer norske musikere som Moran aldri har møtt tidligere og som eneste festival i Europa presenterer vi duoen med Charles Lloyd og Jason Moran.

Andre spesialprosjekt som får premiere er Terje Rypdal «The Sound of Dreams», Maria Kannegaard  Ensemble – et samarbeidprosjekt med Jazzfest, Paal Nilssen Love – Large Unit samt Stian Westerhus & The Pale Horses som festivalen gjør i samarbeid med Sjøbygda Kunstnerhus. Som tidligere år er det sore forventniknger tiol fjorårets vinner av Sparebank1 sitt store Jazzstipend – Albatrosh – og Trondheim Jazzorkster. Internasjonale stjerner som Marcus Miller, Bill Frisell, Charles Lloyd, Manu Katché og Tim Berne har en like selvfølgelig plassi festivalprogrammet som norske Splashgirl, Bushmans Revenge og Petter Wettre.  På Romsdalsmuseet har vi to konserter; en R&B/HipHop dag med noen av de største internasjonale navna vi kan oppdrive – John Legend og stjerneskuddet Kendric Lamar og våre egne Karpe Diem og en dag der veteranen Bryan Ferry gjør en todelt konsert i form av et dypdykk i 1920-tallsjazzen og høydepunkter fra karrieren i Roxy Music og som soloartist.

 

 

 

Moldejazz_2006_est_neg_ny

}

Hovedsamarbeidspartner:

Samarbeidspartnere:

Molde Jazz
maijazz