Gulljazz arrangerer jazzfestivaler på sykehjem i tilknytning til etablerte jazzfestivaler i Norge. Målgruppen er beboere på sykehjem og hjemmeboende eldre.

Gulljazz har som sitt hovedformål å formidle et høykvalitets kulturtilbud til eldre, på lik linje med det barn, unge og voksne tilbys. Derfor er hele vår modell bygget opp rundt tett samarbeid med de allerede profesjonelle kulturaktørene som er de ulike jazzfestivalene. Valg av artister til festivalene er faglig forankret ut fra ekspertise på målgruppen. Vi ser at vi kan få til en god synergi, der Gulljazz får tilgang på profesjonelle utøvere, som igjen utfordres til å tenke nyskapende rundt formidling overfor en målgruppe som er ukjent for mange. Jazzmusikken fra 30,- 40,- og 50-tallet som er utgangspunktet for opprettelsen av jazzfestivalene, var dagens eldres populærmusikk. De har vært på konsert med Ella Fitzgerald og Louis Armstrong, og Gulljazz vil jobbe for at formidling av en slik uovertruffen kvalitetsmusikk opprettholdes og utvikles. Gulljazz vil være en ledende leverandør inn mot alle jazzfestivaler i Norge, slik at musikk av høy kvalitet tilgjengeliggjøres for flest mulig.

«Dette går rett inn i New Orleans tradisjonen der de eldre i høy grad er inkludert i musikken. Slike arrangementer må vi få flere av.»

Tricia Boutté, sangerinne- Ytre Suløens Jazzensemble.

”Jeg får tårer i øynene, for det er stort å oppleve jazzstemningen igjen.”

Beboer, Skavangertun sykehjem, Kongsberg

”Jeg har prolaps i ryggen, men når musikken spilte måtte jeg bare reise meg og danse.”

Beboer på korttidsavdeling, Stokka sykehjem, Stavanger

«Jeg var 94 år da jeg gikk til konserten, og 64 år da jeg dro. Man følte at man levde selvom man er gammel»

Publikummer på Nordseter sykehjem, Oslo

”Vi vil være ungdommer vi vettu! Vi har virkelig gledd oss og komme ut. Tida går så langsamt. Sitter der og glor på veggan.”

Publikummere på Kirkebakken sykehjem, Molde

”Jeg skulle egentlig bare jobbe tre timer, men dette er så fantastisk at jeg vil ikke gå hjem.”

Frivillig, E.C.Dahls sykehjem, Trondheim


Hovedsamarbeidspartner:

Samarbeidspartnere:

Molde Jazz
maijazz