webbflyer_Oslo_0730I samarbeid med Oslo Jazzfestival og Majorstutunet bo- og behandlingssenter avholdes tidenes andre Gulljazzfestival. Vi er stolte av å ha dette fantastiske knippe av musikere med oss:

Åpningskonsert med Hot Club de Norvège.

Hot Club de Norvège er en norsk jazzkvartett, kjent for kontinuerlig turnévirksomhet i Norge helt siden 70-tallet, samt en rekke plateutgivelser med utgangspunkt i musikken til den franske sigøynerartisten Django Reinhard. Gruppen er en av de mest turnerende grupper i Norge gjennom tidene, og har turnért over det meste av kloden. De har utgitt et anselig antall plater og bidratt på en mengde prosjekter med andre artister. Hot Club de Norvège har samarbeidet med de fleste artistene innen internasjonal Djangomusikk idag.

Frode Alnæs trio

Frode Alnæs er gjennom 30 år blitt feiret som en av norsk musikks mest populære og suksessrike artister og låtskrivere. Han har i alle år gledet et stort publikum gjennom sin musikk og sitt smittende humør. Frode regnes som en seriøs komponist og en av Norges beste gitarister. Han er også en sanger med særpreg. Frode Alnæs har alltid ønsket å spille på mange strenger. Han er artisten og komponisten som konsekvent forsøker å bryte musikalske grenser. Han er åpen som en låvedør! Med sin tromme, bass og gitartrio vil han på Gulljazz dra publikum med på deilige slagere fra inn-og utland.

Ophelia Orchestra

Ophelia Orchestra er et originalt innslag i det norske musikkliv. 10 kjole og hvitt-kledte musikere spiller svingende musikk (ragtime, cake-walk, tidlig jazz, brasiliansk tango, foxtrot, shimmy, charleston, etc.) i originale, stiltro arrangementer fra forrige århundreskifte fram mot 2. verdenskrig. Ophelia ledes av pianisten Morten Gunnar Larsen, verdenskjent spesialist på ragtime og tidlig jazz-piano. Etter sin store suksess Off-Broadway som pianosolist i sitt eget stykke “JELLY ROLL! – The Music and the Man”, har han turnert USA på kryss og tvers med sitt Ophelia Orchestra.

Kampen Janitsjar og Paradedamene

Kampen Janitsjarorkester har i disse dager over 80 år bak seg som populært underholdningsorkester. Kampen Janitsjarorkester ble stiftet av en kameratgjeng i Sigurdsgate på Kampen 10. september 1929, men den musikalske vuggen sto nok på et annet kontinent, nemlig i New Orleans.

 Interessen for swing og annen synkopert musikk hadde Rolf Letting, stifter og dirigent gjennom 42 år, fått gjennom danseorkestre som Roy Fox, Yankee Band og Jackie Brothers. Denne interessen overførte han på Kampen Janitsjarorkester ved sannsynligvis å arrangere den første «jazzevise» for gatebruk som korpsmiljøet (og et begeistret publikum) fikk servert tidlig i 1950-årene. 12th Street Rag ble den første vise i motsetning til marsjer i en stadig økende portefølje. Kampegutta er æresmedlemmer av New Orleans by og i år kommer de til Gulljazz med glade dansere i god New Orleans tradisjon.

Birgits Husband

Birgits Husband betegner seg som breddebandet som spiller nesten alt, overalt, alltid! Bandet består av syv musikere født på 1940, -50, -60 og -80-tallet. De har sin base på Majorstutunet bo- og behandlingssenter hvor de spiller på ulike arrangementer for beboere, pårørende og personale. Dette er et feel-goodband som tar mål av seg å spille musikk som treffer folk i alle aldre. De har de siste par årene spilt til dans på de aller fleste sykehjem i Oslo. Til Gulljazz på Mabo kommer bandet med et repertoire som spenner fra standardjazz til 50-tallsrock og pop.

Husk at dette er et lukket arrangement. Du må være invitert av Gulljazz eller Majorstutunet for å delta. Dette er av hensyn til de som bor på sykehjemmet. Det er deres dag!

oj_sticker_d_blue


Hovedsamarbeidspartner:

Samarbeidspartnere:

Molde Jazz
maijazz