Omsorgsenter får egen jazzdag

 

Kirkebakken

 

 

 

Gulljazz på Kirkebakken omsorgsenter i Molde
KULTUR

Publisert: 25.06 2013 11:14 Sist oppdatert: 25.06 2013 11:14

Tidenes aller første Gulljazz arrangeres på Kirkebakken omsorgssenter i Molde onsdag 17.juli.

– Å innlede nye samarbeid er alltid spennende.  Moldejazz ser på Gulljazz som et viktig tilskudd til de øvrige aktivitetene i uke 29 og er glad for å være med på å realisere samarbeidet med Gulljazz og bidra til en festivaldag kun for Kirkebakken Omsorgssenterm, skriver festivalen i en pressemelding.

Gulljazz er et nytt konsept utviklet i samarbeid mellom Birgit Skogen og Kavlifondet.

Startet i Oslo

Skogen har de siste 10 årene arrangert jazzfestival på Majorstutunet bo- og behandlingssenter (Mabo) i Oslo, og i sommer utvider hun sitt prosjekt ved at artister som opptrer på Moldejazz og Oslo Jazzfestival også blir å finne i fullt driv på utvalgte sykehjem i de to byene.

Den store publikumsgruppen som bor på sjukeheim kan ikke lenger ta aktivt del i festivalverden, derfor vil Gulljazz bringe denne verden inn til dem.

– De eldre har behov for, og fortjener et høykvalitet kulturtilbud på lik linje med barn, unge og voksne. Der det arrangeres jazzfestival, bør det også være en Gulljazz-festival, mener prosjektansvarlig Birgit Skogen.

Den aller første Gulljazz i Molde arrangeres på Kirkebakken Omsorgssenter onsdag 17.juli.

Alle rettigheter i hagen

Hagen og uteområdet gjøres om til et festivalområde med scene, publikumstelt, griller, bar med øl tappetårn og alle rettigheter. Her skal beboere og pårørende få nyte fire band og festivalstemning på sin egen gårdsplass. Det blir musikk fra første halvdel av 1900-tallet, og muligheter for og både danse, svinge og synge med.


Hovedsamarbeidspartner:

Samarbeidspartnere:

Molde Jazz
maijazz